Svaštara

Odjeća biće savršeno čista: Ovaj zaboravljeni bakin trik sa samo dva sastojka uklanja i najupornije fleke

Mašina za pranje veša nije uvijek u stanju da dobro opere odjeću i ukloni svu prljavštinu.

Veš mašina - Pexels/RODNAE Productions

Ponekad, čak i ako se pridržavamo preporuka za pranje veša, odjeća možda neće biti savršeno čista. I tu u pomoć dolazi zaboravljeni bakin trik.

Ovaj metod je jednostavan, efikasan, ali dugotrajan. Na kraju krajeva, vredi ga primijeniti ako želite da zaista temeljno očistite svoju odjeću, posteljinu ili zavjese. U nekim slučajevima, tkanina može akumulirati velike količine prljavštine koju mašina za pranje veša ne može ukloniti. Veš je naizgled čist, ali još uvijek ima dosta prljavštine na njemu.

Bakino rješenje za to je napunite kadu ili lavor, vrelom vodom. Dodate sodu bikarbonu i praška za veš i potopite vašu odjeću. Ostavite da odstoji 30-40 minuta. Nakon toga ubacite u veš mašinu i odjeća će biti kristalno čista.

Zapamtite da ovakvo potapanje odjeće nije bezbjedno za osjetljive tkanine. To može uzrokovati da se skupe, izgube elastičnost ili imaju promene boju. Ovaj metod takođe ne treba koristiti prečesto. To je takav patent za posebne zadatke s vremena na vrijeme. To definitivno ne bi trebalo da bude deo vaše rutine zauvijek, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh