Svaštara

Zalijepila jedan bar kod preko drugog, umjesto 400, platila 35 KM

Okrivljenu 41-godišnjakinju se tereti da je 5. jula 2022. u prodavaonici preko crtičnog koda za artikl postavila crtični kod koji je skinula sa drugog artikla

Podignuta je optužnica protiv žene koja je u trgovini izvršila prevaru tako što je barkod zalijepila preko barkoda skupljeg artikla. Tako je prevarila trgovinu, piše Vecernji.ba.

“Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. decembra 2022., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1981.) zbog počinjenog kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona”, stoji u dopisu.

“Okrivljenu 41-godišnjakinju se tereti da je 5. jula 2022., u prodavaonici u Varaždinu, preko crtičnog koda za artikl s maloprodajnom cijenom od 1.600,00 kuna (preko 400 KM) postavila crtični kod koji je skinula sa drugog artikla čija je cijena 130,00 kuna (oko 35 KM) te ga donijela na blagajnu gdje je blagajnica, ne sumnjajući kako se radi o pravom crtičnom kodu artikla i ispravnoj cijeni, očitala i naplatila iznos koji je za više od 1.400,00 kuna (preko 350 KM) manji od stvarne cijene artikla”, piše policija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh