Svaštara

Ovo je trudnica koja je ubijena ispred bolnice u Prištini: Porodica tvrdi da je trpila nasilje

Trudnica Hamide Magaši (35) koja je brutalno ubijena ispred ginekološke klinike u Prištini sahranjena je danas u Lipljanu.

Hamide Magaši - Screenshot

Imam džamije u Lipjanu Vehbi Gajtani je nakon sahrane izjavio za tamošnjim medijima da je Magaši ukopana s bebom u utrobi.

Dok je zemlja prekrivala tijelo 35-godišnje Hamide Magaši, čiji je život pištoljem uzeo Sokol Halili, najveću bol proživjele su njene sestre.

Magaši je, podsjetimo, ubijena u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Ženu, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, ubio je njen muž Sokol Halili koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike. Prištinski mediji javljaju da joj je prvi metak ispalio u leđa dok je druga dva ispalio dok je ležala.

Sve se dogodilo oko 18 sati, 31. novembra ove godine.

Halili (31) je danas, pak, izvršio samoubistvo i to nakon što ga je locirala policija. Odbio je da se preda:

“Nakon intenzivnog rada svih jedinica locirali smo ubicu Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio. Policija i policijski inspektorat nastavit će istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjal Svećlja.

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se razdvojili.

Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lipljanju. Tragičnog dana je otišla na kliniku u Prištinu na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće sedmice.

Magaši je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta prijetio u kući njenih roditelja.

Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Sestra nastradale Hamide Magaši, navodi da je Hamide trpila porodično nasilje.

“Svaki put kad smo je zvali rekla je da ne može da govori”, rekla je sestra Hamide Magaši i dodala da je trudnica morala biti u pratnji svekrve čak i kada je htjela da ode kod sestara.

Kako je objasnila u razgovoru za gazetaexpress.com, partner ju je više puta tukao pištoljem po glavi. prenosi “Novi“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh