Svaštara

ZAPOČNITE DAN BANANOM I ČAŠOM TOPLE VODE: OVA KOMBINACIJA NA PRAZAN ŽELUDAC ČINI ČUDA

Banana je puna minerala, vitamina, vlakana i ostalih hranljivih sastojaka za naš organizam. Prava je energetska bomba jer daje svu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Banane - Blogspot.com

Ali, znate li šta će se desiti ako je pojedete ujutru na prazan želudac u kombinaciji sa čašom tople vode?

Tada njene supermoći znatno rastu. Osim što je banana zdrava (kontrolirše krvni pritisak, hranjiva je, jača kosti, dobra je prevencija tumora), konzumiranjem sa čašom tople vode može pomoći da lakže izgubite kilograme.

Na taj način banana ubrzava metabolizam i podstiče probavu. Topla voda (ne mora biti jako topla, otprilke temperature tijela) pomaže da se vlakna iz ovog voća lakše probavljaju, a nije toliko neugodno popiti čašu mlake vode, kao hladne na prazan želudac.

Ukoliko kombinujete ovaj prvi obrok sa zdravom ishranom u drugim obrocima, umereno vježbate i još umjerenije konzumirate alkohol, brzo ćete vidjeti rezultate, prenosi “Hayat“.

Osim toga, daje osjećaj sitosti, te sigurno nećete brzo ogladniti, a spriječava i apsorpciju ugljenih hidrata, što je od presudne važnosti kod sagorijevanja masti.

Bitno je da jedete bananu i pijete vodu polako, a najmanje pola sata nakon toga ne jedete ništa drugo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh