Svijet

Američki avioni preletjeli iznad Banjaluke

Američki avioni preletjeli su nebo iznad Banjaluke, javio je u ponedjeljak RTRS.

AVION - AFP

Kako je navedeno, dok se u gradu na Vrbasu održavana svečana akademija povodom neustavnog 9. januara, kao Dana Republike Srpske, američki avioni preletjeli su nebo iznad Banjaluke.

Dva lovca F-16, “borbeni sokolovi”, Američkog vazduhoplovstva letjeli su danas iznad Brčkog i Tuzle u okviru obuke kontrole napada Oružanih snaga BiH i Vazdušnih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Bio je tu i treći avion, koji je lovcima dopunio gorivo.

Na Flight radaru nisu se mogli vidjeti lovci F16, ali jeste Stratotanker koji je bombarderima natankao gorivo.

On je poletio iz Engleske, kružio je na potezu od Teslića preko Kotor Varoša, Krupe na Vrbasu sve do Sanskog Mosta, gdje je pravio okret i vraćao se od Petrovca prema Mrkonjiću.

Kako je prenio RTRS, iz Republike Srpske poruka da je ovo “klasična provokacija uoči Dana Republike Srpske” što je “potvrđeno” iz Ambasade SAD-a u Sarajevu iz koje su danas naveli da ovi preleti pokazuju posvećenost SAD-a teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine u jeku antidejtonskih i secesionističkih aktivnosti. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh