Svijet

Petero djece poginulo u požaru: Nastradali braća, sestre i rođak, imali su od 2 do 13 godina

Imena djece nisu objavljena

požar - x

Petero djece poginulo je u požaru kuće u Arizoni, javio je u ponedjeljak “People”.

Požar je izbio u kući u Bulhed Sitiju u subotu navečer, a petero djece — uzrasta 2, 4, 5, 11 i 13 godina — nije uspjelo da izađe iz dvospratnog dupleksa, saopštile su vlasti.

Prema saopštenju gradske policije Bulhed objavljenom u nedjelju, smrtonosni požar se dogodio oko 17 sati po lokalnom vremenu.

– Istraga je u toku i vodi je Policijska uprava grada Bulheda, uz pomoć vatrogasne službe grada Bulheda, vatrogasne službe grada Lejk Havasu i istražitelja požara ATF-a – dodaje se u saopštenju.

Imena djece nisu objavljena.

Četvero djece su bila braća i sestre, a peto je bilo rođak, rekla je kaže Emili Fromelt, portparol gradske policije Bulheda.

Svih petero djece boravilo u dupleksu, koji se nalazi u blizini rijeke Kolorado i državne granice Nevade i Arizone. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh