Svijet

HUTI NAPALI 2 IZRAELSKA BRODA! Ključa u Crvenom moru, jedan pogodili projektilom, a drugi dronom: Ignorisali su naša UPOZORENJA

Huti su saopštili da su napali dva izraelska broda nadomak jemenske obale u Crvenom moru!

Izraelski mediji navode, pozivajući se na saopštenje Huta objavljeno na društvenim medijima, da se napad dogodio u strateški važnom moreuzu Bab el Mandeb koji povezuje Crveno more sa Adenskim zalivom.

– Mornarica jemenskih oružanih snaga danas je napala dva izraelska broda u moreuzu Bab el Mandeb. Prvi brod je napadnut projektilom, a drugi dronom – rekao je portparol militanata Jahja Sarija tokom govora koji su prenosili arapski TV kanali.

Sarija je dodao da je do napada došlo nakon što su oba broda odbacila upozorenja Huta.

Za sada, međutim, nema potvrde da postoji bilo kakva veza Izraela sa dva broda.

Pentagon je prethodno, podsetimo, saopštio da su napadnut brod američke mornarice i veći broj komercijalnih brodova. Britanska vojska takođe je saopštila da je došlo do napada dronom na britanski teretni brod u Crvenom moru, ali bez detaljnijeg objašnjenja.

Jemenski pobunjenici Huti, podsetimo, pokrenuli su seriju napada na brodove u Crvenom moru i lansirali bespilotne letelice i projektile na Izrael nakon početka sukoba u Pojasu Gaze, prenosi RIA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh