Svijet

Šef Hamasa uvjeren u pobjedu protiv Izraela: Neprijatelj nije ostvario nijedan svoj cilj

Lider Hamasa je također zahvalio regionalnim saveznicima na podršci tokom rata, ne navodeći njihova imena

Lider Hamasa Ismail Hanijeh (Haniyeh) večeras je poručio da će u ratu s Izraelom Hamas izaći kao pobjednik.

Uvjeren je, kaže, u sposobnost Palestinaca da izdrže izraelsku ofanzivu na Gazu i izađu kao pobjednik iz rata – “bez trunke sumnje”.

– Ako neprijatelj želi da to bude duga bitka, naši kapaciteti su još duži – rekao je on.

Hanijeh je istakao da je nakon sedmica rata i uprkos “varvarskim” izraelskim napadima na civile, palestinski narod osujetio planove Izraela.

– Ovi planovi su pali, a neprijatelj nije bio u stanju da ostvari nijedan od svojih ciljeva niti da vrati svoje zarobljenike osim po cijeni koju otpor odluči – rekao je on, govoreći o mogućoj zamjeni zarobljenika.

Šef Hamasa je također zahvalio regionalnim saveznicima na podršci tokom rata, ne navodeći njihova imena.

Libanska grupa Hezbolah koju podržava Iran skoro svakodnevno pokreće napade na izraelske trupe preko granice između Izraela i Libana u znak podrške Palestincima u Gazi.

– Pozdravljam frontove otpora koji su doprinijeli ovoj borbi kroz stratešku ravnotežu – rekao je Hanijeh, prenosi Al Jazeera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh