Svijet

Hamas obustavlja pregovore o taocima

Hamas je danas saopštio da obustavlja pregovore o oslobađanju talaca zbog izraelskog bombardovanja bolnice Al Šifa u Pojasu Gaze, objavio je danas Rojters.

TOPSHOT - A picture shows rockets fired from the Gaza City (R) being intercepted by Israel's Iron Dome defence missile system (L) on October 10, 2023. Israel said it recaptured Gaza border areas from Hamas as the war's death toll passed 3,000 on October 10, the fourth day of gruelling fighting since the Islamists launched a surprise attack. (Photo by Eyad BABA / AFP)

Izraelske snage su bombardovale oblast koja okružuje bolnicu Al Šifa i sve koji šetaju unutar dvoriša i između zgrada u kompleksu, prenosi Al Džazira.

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je ranije da je bolnica Al Šifa u potpunosti van funkcije, kao i da lekari ne mogu da pruže bilo kakvu pomoć čak ni pacijentima koji se nalaze u njoj zbog konstantnih izraelskih napada.

“Imamo smrtne slučajeve jer su mašine za održavanje života prestale da rade”, rekao je portparol ministarstva Ašraf el Kudra.

Dodao je da je pet osoba umrlo jer medicinske ekipe nisu mogle da izvrše hirurške operacije usled nestanka struje i nedostatka goriva, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh