Svijet

Na trgu u Tel Avivu postavljena ogromna instalacija za izvršenje smrtne kazne

Na Trgu Dizengoff u Tel Avivu postavljena je ogromna instalacija za izvršenje smrtne kazne

Tel Aviv - Rosenbaum Communications Group

Struktura instalacije sadrži vješalo od užeta koje je uokvireno parom divovskih krila čiju površinu prekrivaju lica ubijenih civila u napadu Hamasa 7. oktobra kada je ubijeno 1.200 ljudi i veliki broj njih oteto.

Instalacija se nalazi ispred kultne “Fontane vatre i vode”, koja je i sama prekrivena predmetima s ciljem odavanja počasti ubijenima, piše The Jerusalem Post. Međutim, ne navodi se ko je postavio instalaciju.

Pojedini militanti Hamasa su uhapšeni i zatvoreni međutim, izraelska javna odbrana ih odbija zastupati. Tako oni čekaju suđenje bez informacije o tome da li će ih iko željeti braniti.

“Prema našem mišljenju, postupak protiv ovih terorista nije prikladan za sudsku proceduru koja je danas dostupna za suočavanje s teroristima i terorizmom”, rečeno je iz Ureda javnih advokata. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh