Svijet

Netanyahu: Hamas je izgubio kontrolu nad Gazom

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je tijekom konferencije za novinare iz Tel Aviva rekao da je njegova zemlja “potpuno spremna” na svom sjevernom frontu.

Benjamin Netanyahu - Screenshot

Izrael razmjenjuje vatru s moćnom libanonskom militantnom skupinom Hezbolah na sjevernoj granici.

Netanyahu je rekao da je upozorio Hezbolah da bi ulazak u rat s Izraelom bio “fatalna pogreška” koja bi “odredila sudbinu Libanona”.

“Izrael neće stati dok ne završimo svoju misiju. Jedini nam je cilj pobijediti”, rekao je Netanyahu govoreći o ratu s Hamasom. “Hamas je izgubio kontrolu nad Gazom i sada nema mjesta za skrivanje”, kazao je premijer Izraela.

Netanyahu je rekao da nastavlja imati svakodnevni kontakt s Joeom Bidenom, te da i dalje ima “političku i etičku podršku” američke administracije.

“Mnogi svjetski čelnici došli su posjetiti Izrael kako bi iskazali podršku, ali postoje manjine koje vrše pritisak na vlade. Pozivam vlade da ne podlegnu ovom pritisku. Naš rat je i njihov rat. Nikakav međunarodni pritisak, nikakve lažne optužbe. neće nas odvratiti od našeg cilja. Ako želite mir, moramo eliminirati Hamas”, rekao je Netanyahu na konferenciji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh