Svijet

Vođa Hezbolaha upravo drži dugoočekivani govor

Hassan Nasrallah kaže da objašnjava položaj Hezbolaha i okruženje u Libanonu.

Izrazio je “svoju zahvalnost onima u Jemenu i Iraku koji su sudjelovali u ovoj bitci”.

Kaže da se “bitka protiv poplave u Alaqsi”, koju Hamas naziva svojim napadima na Izrael, proširila na više od jednog fronta.

“Operacija Hamasa bila je sjajna, ta sveta operacija je bila 100% palestinska”, kaže Nasrallah.

“Ova operacija nije imala negativnu stranu i nisu mogli drugačije”, rekao je šef Hezbolaha o upadu Hamasa u Izrael u kojem je ubijeno 1400 ljudi, od kojih su velika većina civili, i tijekom kojeg su počinjena brojna zvjerstva nad civilnim žrtvama.

Govoreći o životu u Gazi, kaže da više od dva milijuna ljudi živi na “malom području” i da imaju “jako težak život”.

“Svakodnevno ubijaju naše ljude”, kaže o Izraelu.

Također je rekao da će napad, koji je, kako je dodao, u tajnosti planirala palestinska skupina, imati trajne posljedice. “Ova slavna, seizmička operacija izazvala je potres u smislu sigurnosti, vojske, politike, diplomacije, pa čak i psihološki”, rekao je. “To će imati duboke strateške posljedice.”

Nasrallah je rekao da je Izrael postavio previsoke ciljeve kada je u pitanju pokušaj uništenja Hamasa i brisanja njegovih vođa.

Također je izrazio sumnju u sposobnost Izraela da postigne svoj zacrtani cilj oslobađanja talaca držanih u Gazi, rekavši da je u prošlosti bio prisiljen pregovarati o oslobađanju zarobljenika, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh