Svijet

Jemenska milicija Huti tvrdi da je izvela nove napade na Izrael

Jemenska milicija Huti pokrenula je nove napade dronovima na Izrael, pogodivši nekoliko ciljeva duboko unutar jevrejske države, saopćio je vojni portparol milicije.

– Nastavit ćemo naše vojne operacije protiv Izraela dok ne zaustavi agresiju na Gazu – navodi Yahya Sarea u izjavi koju je u srijedu navečer prenosila televizija al-Masirah pod kontrolom Hutija.

U saopćenju se ne precizira koji su ciljevi pogođeni, niti se pruža bilo kakav dokaz o napadima. Izrael nije potvrdio niti negirao bilo kakve nove napade Hutija na svojoj teritoriji.

Huti, koji kontroliraju veći dio sjevernog Jemena, naveli su da je ta operacija njihova četvrta protiv Izraela od početka sukoba između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze 7. oktobra.

Pobunjenici su također naveli da su u utorak izveli napade dronovima i projektilima na izraelske ciljeve.

Eskalacija nasilja Hutija protiv Izraela dolazi u jeku strahovanja od šireg regionalnog sukoba na Bliskom istoku, prenosi Xinhua, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh