Svijet

Apokaliptične scene iz Grčke: Najekstremnije količine padavina ikada zabilježene

Grčka je ovog ljeta zabilježila najekstremnije vrijeme u pogledu padavina nedugo nakon što su se pojedini dijelovi zemlje borili sa ogromnom vatrenom stihijom koja je pogodila sušna područja. Najmanje dvije osobe su poginule, a tri se vode kao nestale nakon što je jaka kiša poplavila kuće i preduzeća te uništila infrastrukturu u centralnoj Grčkoj. Zastrašujuće scene pustoši u Grčkoj zabilježili su fotoreporteri Reutersa.

Grčka, poplave - Reuters

Oluja Daniel, koja od ponedjeljka pogađa Grčku, izazvala je klizišta, uništila mostove, izazvala urušavanje električnih stubova i odnijela desetine automobila u mutnim vodama, samo nekoliko dana nakon smrtonosnog požara na sjeveru zemlje.

Tijelo starije žene pronađeno je u srijedu u blizini zajednice u južnoj oblasti Pelion u centralnoj Grčkoj, čime je broj poginulih od lošeg vremena u Grčkoj povećan na dva.

Svjedoci su rekli da je rijeka u blizini staračkog doma progutala cijelu cestu i poplavila željezničku stanicu u Volosu i poremetila saobraćaj vozova.

Fotoreporteri Reutersa zabilježili su apokaliptične scene u Grčkoj na kojima se vidi izuzetno velika materijalna šteta koja je zedesila zemlju.

Grčka je saopštila da je vrijeme bilo najekstremnije u pogledu količine padavina od kada se u zemlji vode evidencije.

Policija je u srijedu izdala saobraćajna upozorenja za gradove Trikala i Karditsa jer se očekuje da će se kišno nevrijeme ponovo pojačati kasnije u srijedu.

U bujnim poplavama u Grčkoj 2017. godine poginulo je 25 ljudi, a stotine je ostalo bez krova nad glavom. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh