Svijet

“GLEDAJTE ŠTA MI JE URADIO!” Manijak brutalno pretukao ženu, divljački napad sve vrijeme snimao, kosa joj bila crvena od krvi

Majka iz engleskog Lankašira, koju je nasilni partner toliko pretukao da joj je lice neprepoznatljivo, objavila je stravičnu fotografiju povreda.

Lancashire Constabulary

Žena, koja želi da ostane anonimna, ima povrede mozga i slomljenu vilicu nakon što ju je pretukao Karl Mačin (44), manijak koji je divljački napad snimao mobilnim telefonom.

Ona također ima oštećenje živaca i tkiva na licu, a zaradila je i modrice na oba oka kao i na nogama, rebrima i leđima.

Pri napadu je izgubila nekoliko zuba, ima potres mozga, a Mačin joj je slomio orbitalno dno lijeve očne duplje, zbog čega joj se kapak nije pravilno zatvorio i spustio se.

Žrtva je zatražila od policije Lankašira da objavi fotografiju njenih povreda kako bi pokazala težinu napada i podstakla druge žene, koje su možda u nasilnim vezama, da progovore.

Njene povrede su bile toliko teške da je jedan od policajaca koji su bili na mjestu događaja, kada ju je video, pomislio da je krv u njenoj kosi zapravo crvena kosa.

Mačin iz Blekpula priznao je namjerno nanošenje teških tijelesnih povreda i osuđen je na sedam godina i dva mjeseca zatvora. Izrečena mu je i zabrana prilaska ovoj ženi u trajanju od deset godina.

Žena je sada prvi put progovorila o napadu koji se desio u decembru prošle godine, rekavši da pati od noćnih mora i napada panike zbog onog što se dogodilo.

– Iako sam zadobila značajne fizičke povrede, emocionalna i psihička šteta za mene je jednako užasna. Trauma i psihička patnja koje mi je ovo uzrokovalo su nemjerljivi. Nervozna sam u velikim gužvama i ne volim da budem u zatvorenom prostoru, pogotovo s muškarcima u blizini – rekla je ona.

Ona je kazala da se sada stalno osvrće oko sebe u slučaju da je neko iza nje ko bi mogao da je povrijedi.

– Osjećam da više nisam bezbjedna u svom domu, pošto je sada umrljan i zagađen traumatičnim sjećanjima na ono što se u njemu dogodilo – navela je ona.

Detektivka Džo Klement pohvalila je ženu što je javno istupila.

– Karl Mačin podvrgao je svoju žrtvu brutalnom, ozbiljnom napadu koji joj je promjenio život i ostavio joj ne samo užasne povrede, već i trajnu psihičku štetu. On je očigledno izrazito nasilna osoba i pozdravljam i zatvorsku kaznu i zabranu prilaska koju je odredio sud – kazala je detektivka, piše Jutarnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh