Svijet

Putin: Rusija će pomoći afričkim zemljama

Rusija će pomoći afričkim zemljama da ojačaju svoj suverenitet, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u pozdravu učesnicima i gostima Ekonomsko-humanitarnog foruma Rusija-Afrika.

Vladimir Putin - bhrt

“Nastavićemo da na svaki mogući način pomažemo našim afričkim partnerima u jačanju nacionalnog i kulturnog suvereniteta, u aktivnijem učešću u rješavanju regionalnih i globalnih pitanja”, navodi se u telegramu objavljenom na sajtu Kremlja, prenijela je agencija RIA Novosti.

Putin je primijetio da Afrika danas postaje jedan od polova multipolarnog sveta u nastajanju.

Zauzvrat, kako je naveo, Moskva podržava težnje afričkih država za socijalnom i ekonomskom stabilnošću i napretkom.

Saradnja sa Afrikom je posljednjih godina dostigla novi nivo, Rusija namjerava da je dalje razvija: da stimuliše trgovinu i investicije, da zajedno radi na pitanjima kao što su borba protiv siromaštva, obuka savremenih kadrova, obezbjeđivanje prehrambene bezbjednosti i klimatske promjene, istakao je Putin.

Drugi samit i ekonomsko-humanitarni forum “Rusija – Afrika” biće održan 27. – 28. jula u Sankt Peterburgu, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh