Svijet

PRONAĐENO TIJELO DJEVOJČICE (2) NESTALE U BUJICI: Porodica roštiljala kada se dogodio HOROR, traga se za dječakom

Tijelo malene Matilde Šils prondađeno je u okrugu u Pensilvaniji.

Matilda Šils sa bratom, Foto: PrintScreen/ Facebook/ UPPER MAKEFIELD TOWNSHIP POLICE DEPARTMENT

Tijelo dvogodišnje devojčice koja je nestala prošlog vikenda sa mlađim bratom nakon što ih je odnela bujica nađeno je u petak uveče u reci Delaver.

Vlasti su našle tijelo male Matilde Šils 50 kilometara dalje od mjesta na kojem je nestala tokom bujičnih poplava u okrugu Baks u Pensilvaniji. Tijelo je pronađeno nakon što je policiji Filadelfije dojavljeno da je viđeno u rijeci.

– Iako je Matilda nađen 50 kilometara dalje od mesta na kojem se izgubila, nikad nije bila bliža našim srcima kao sada – rekao je Tim Bruer, šef vatrogasaca opštine Aper Mejkfild na konferenciji za štampu u petak.

Brat djevojčice, 9-mjesečni Konrad Šils, i dalje se vodi kao nestao nakon što je jaka oluja pogodila deo jugoistočne Pensilvanije prošlog vikenda. Majka djece, 32-godišnja Kejti Seli, poginula je u bujici a njeno tijelo je nađeno prošle subote.

PrintScreen/ Facebook/ UPPER MAKEFIELD TOWNSHIP POLICE DEPARTMENT

U toku je i dalje potraga za nestalim Konradom.

-Vratit ćemo ga njegovoj porodici i sestri. Radit ćemo neumorno da obezbjedimo da je Konrad nađen – rekao je Bruer.

Potraga će, kako piše CNN, uključiti plovila nizvodno i uzvodno na rijeci Delaver kao i timove sa psima i ronioce, ako to dozvole uslovi na reci.

Išli na roštilj kad je naišla bujica

Porodica je bila sa troje djece u posjeti iz Južne Karoline i išli su na roštilj kad je bujica naletela na njih. Majka i baka su zgrabile Matildu i Konrada a otac je dohvatio 4-godišnjeg sinčića.

-Otac i stariji sin su čudom preživjeli – rekao je Bruer.

Ali, majka, baka i dvoje mlađe djece odnijela je smrtonosna bujica. Baka je preživjela i hospitalizovana je, rekla je policija. Sem djevojčice i njene majke, u oluju proteklog vikenda stradalo je još četvoro ljudi iz okruga Baks. Uzrok smrti svih četvoro je utapanje, naveo je u izveštaju lokalni mrtvozornik.

“Vodeni zid”

Bruer je rekao da su žrtve bile “zahvaćene” bujicom.

– Na njih je naišao vodeni zid – rekao je on.

CNN navodi da se bujične poplave dešavaju brzo uslijed intenzivnih padavina koje padaju brže nego što tlo može da apsorbuje, zbog čega su opasne po život. Potrebno je oko pola metra bujične vode da odnese bilo kakvo vozilo, uključujući kamion i terenske automobile, naveo je portal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh