Svijet

Bolna ispovijest oca koji je držao ruku mrtve kćeri: ‘Otišla je posjetiti baku, obje su umrle

Fotografija oca koji drži za ruku svoju kćer preminulu u razornom potresu šokirala je cijeli svijet. Djevojka je imala samo 15 godina i otišla je posjetiti baku

otac i kćer - Profimedia

Na naslovnicama najpoznatijih svjetskih medija našla se zapanjujuća slika koja je postala kultni simbol boli i gubitka. Fotografija muškarca koji za ruku drži svoju mrtvu kćer, koja je stradala u potresu u Kahramanmarasu u Turskoj, naglašava očaj cijele nacije.

Otac koji je nakon strašnog potresa držao za ruku svoju poginulu kćerku dirnuo je cijeli svijet svojom bolnom ispoviješću.

Mesut Hancher rekao je za da je njegova kćerka ostala u kući svoje bake, koju je te noći uništio potres.

– Osjećao sam se jako loše taj dan. Otišao sam čim sam čuo. Pokušao sam vlastitim sredstvima izvući kćer, ali nažalost nisam uspio. Bol za dijete je bila vrlo jaka. Moja kći je imala 15 godina. Otišla je posjetiti baku – ispričao je otac za turski CNN koji je sahranio Irmak Leylu.

Mesut je istaknuo da tri dana kasnije naišao na beživotno tijelo svoje kćeri. Kći je sahranio, a medijima je opisao taj kobni dan. Čim se tlo zatreslo, kaže, prvo je nazvao svoju obitelj i doznao da su supruga, dvije druge kćeri i sin dobro.

– Pod ruševinama je ostala moja majka, moja dva brata i sedam ljudi. Nisam se nadao. Umrla je tijekom prvog potresa i nije bilo šanse da joj se spasi. Ne mogu nikome ništa reći. Uspjeli smo doći do nje nakon tri dana jer je bilo puno otpada – dodao je.

Mesut je dodao da je pokušao komunicirati s Predsjedništvom za upravljanje katastrofama i izvanrednim situacijama. Oni su mu ponudili pomoć i izvukli njegovo dijete iz ruševina, prenosi Millyet.com.

– Moj dom je oštećen. Ne možemo ući u našu kuću jer nemamo sredstava. Živimo u tuđoj kući. Nemam gdje ostati – s tugom je završio svoju priču. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh