Svijet

Putin pokušava opravdati rat: Ruski vojnici se u Ukrajini bore protiv zla

Dan oslobođenja njemačkog logora smrti Aušvica, sjetimo se da Putin gradi nove logore na istoku, rekao je poljski premijer

Predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je jučer “neonaciste u Ukrajini” za zločine nad civilima prilikom obraćanja povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Putin je želio opravdati rusku agresiju na susjednu Ukrajinu.

– Zaboraviti ono čemu nas je povijest naučila, vodi ka ponavljanju strašnih tragedija. Dokaz tomu su zločini nad civilima, etničko čišćenje i kažnjeničke akcije koje provode neonacisti u Ukrajini – rekao je Putin.

On je naveo kako se “ruski vojnici odvažno bore protiv zla”. Poljski premijer Mateusz Morawiecki reagirao je na izjavu.

– Dan oslobođenja njemačkog logora smrti Aušvica, sjetimo se da Putin gradi nove logore na istoku – rekao je Moravijecki i pozvao na pružanje pomoći Ukrajini kako se historija ne bi ponovila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh