Svijet

Zelenski: Nastavlja se bitka za Bahmut i Soledar

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je znak neuspjeha Moskve to što postoje ruske unutarnje svađe oko toga ko je najzaslužniji za taktički napredak u Soledaru.

Volodimir Zelenski - facebook

324 dana rata punog opsega i kako se sve promijenilo za Rusiju. Već su se svađali oko toga kome pripisati neki taktički napredak. Ovo je jasan znak neuspjeha za neprijatelja. I to je još jedan poticaj za sve nas da još više pritisnemo okupatora i da neprijatelju nanesemo veće gubitke.

Teška bitka za Donjeck se nastavlja. Bitka za Bahmut i Soledar, za Kreminu, za druge gradove i sela na istoku naše zemlje se nastavlja. Iako je neprijatelj koncentrirao svoje najveće snage u ovom smjeru, ali naši vojnici brane državu“, rekao je Zelenski u javljanju, piše CNN, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh