Svijet

Umirućem dječaku ispunjena je posljednja božićna želja prije odlaska u raj

Umirućem dječaku kojemu je dijagnosticiran uznapredovali rak kada je imao 5 godina je ispunjana posljednja božićna želja.

Umirućem dječaku ispunjena je posljednja božićna želja prije odlaska u raj - titox

Liječnici su malenom Jacobu dijagnosticirali uznapredovali rak kada je imao samo 5 godina. Za čudo, on sada ima 9. No, kada je primljen u bolnicu 11.10. liječnici su njegovim roditeljima rekli da neće ići kući.

No, kao i većina djece, Jacob je odbrojavao dane do Božića.

Liječnici su procijenili da ima samo još mjesec dana života što je značilo da vjerojatno neće dočekati Božić. Jacob je tada skromno poželio pisane božićne čestitke kako bi ranije iskusio Božić.

Prva čestitka koju je dobio imala je nacrtanog pingvina, koji je njegova najdraža životinja. On misli da je živjeti kao pingvin biti dobar, pomagati drugima, uvijek se više potruditi, skočiti u život i biti „cool”.

Kako se širila vijest o Jacobovoj želji tako je stizalo na hiljade čestitki. Dobivao je otprilike 10000-15000 čestitki na dan. Čak su se udružili policajci koji su svojim automobilima dovozili čestitke do Jacoba.

Čestitke su mu poslale i mnoge slavne osobe kao Arnold Schwarzenegger i Anna Kendrick.

Jacobova porodica, liječnici i medicinske sestre udružili su se kako bi donijeli Božić Jacobu 12. i 13. 11. Ukrasili su mu sobu božićnim drvcem, svijetlima i lažnim snijegom. Čak su se pojavili Djed Božićnjak i njegova supruga.

Kada su se pripremali za doček ranog Božića, Jacob je počeo osjećati bol u nozi i kuku. Pokazalo se da su mu se tumori proširili te da ne može iz kreveta.

No, sve što su mu poznanici i porodica priredili pomoglo je ublažiti bol koju je Jacob osjećao.

Njegov je tata, Roger, rekao: „Bilo je predivno vidjeti ga kako se smije i oraspoloži cijelu sobu kada otvori čestitku”.

Porodica želi uzvratiti svu dobrotu koju su primili. Odlučili su bolnici za djecu donirati mnoge igračke koje su primili za Božić.

Porodica je odlučila sve ostale poklone koji pristižu donirati udruzi Operation Gratitude čiji su članovi vojnici koji su trenutno na terenu.

„Jacob jako voli i uživa u čestitkama koje dobiva od vojnika, kao i u medaljama koje su mu poslali. Jako bi mu značilo da može uzvratiti njihovu dobrotu u ovo vrijeme dok se mi usredotočujemo na našu porodicu”, rekla je njegova majka.

Jacob je uspio proslaviti svoj zadnji Božić. Porodica je javila da je 19.11. Jacob preminuo.

„Svaka osoba koja je poslala Jacobu poklon, čestitku, poruku ili video je napravila veliku stvar za njegove posljednje dane”, napisala je porodica na Facebooku, „Donijeli ste Jacobu radost, donijeli ste nam svima optimizam za budućnost. Hvala svima što ste odvojili svoje vrijeme i što ste bili dio putovanja našeg dragog dječaka”.

Božić će uvijek za njihovu porodicu biti teško vrijeme, ali ujedno nosi i predivne uspomene na zajedničko provedeno vrijeme s Jacobom, piše Titox.

„Ove godine, imali smo priliku uživati u blagdanima na način na koji nisam mislila da je moguć”, rekla je Tara, Jacobova majka, „Jacobe, moj predivni dječače, ti si u svakom ornamentu i ukrasu, u svakom blagdanskom prizoru i događaju. U svakoj noti svake blagdanske pjesme. Radujem se ovom Božiću jer me približava tebi i svim našim predivnim uspomenama”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh