Svijet

MOSKVU ZAHVATILA NAJVEĆA SNJEŽNA OLUJA OD 1941. GODINE: OTKAZANI BROJNI LETOVI

Moskvu je sinoć pogodila snažna oluja, a prema pisanju tamošnjih medija, meteorolozi je ne pamte još od 1941. godine.

Moskva - Hayat

Rusiju je pogodilo snažno snježno nevrijeme, a mnogi putevi su blokirani.

Vjeruje se da će danas pasti još 5 do 10 milimetara snijega što znači da će 18. decembar biti obilježen rekordnim dnevnim maksimumom padavina. Istovremeno, kako predviđaju meteorolozi, snježni nanosi u Moskvi će do 19. decembra porasti na 40 centimetara. Udari vjetra mogu dosegnuti 15 metara u sekundi – piše Strana.

Također, gradsko ministarstvo saobraćaja savjetovalo je svim građanima da odustanu od putovanja automobilima u narednih nekoliko dana te da pređu na gradski prijevoz. prneosi “Hayat“.

Zbog velikih snježnih padavina, u Moskvi je danas otkazano i 56 letova, a čini se kako snježne padavine prave problem svima osim onim najmlađim stanovnicima koji su iskoristili i ovu priliku za uživanje u zimskim radostima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh