Region

Zemljotres u Hrvatskoj: “Dobro se zatreslo”

Jutrosu 3:50 je na području Dalmacije zabilježen potres magnitude 3.3. Kako navodi EMSC, epicentar je bio na dubini od 10 kilometara te 10 kilometara udaljen od Gračaca, a 103 kilometra od Splita. Seizmološka služba piše kako se radilo o potresu magnitude 3.3 prema Richteru.

“Dobro je zatreslo”
“Jutros, 16. veljače u 3 sata i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jakosti s epicentrom kod Zatona Obrovačkog. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na području oko Obrovca, Benkovca i Zadra. Nakon navedenoga, uslijedio je niz slabijih potresa od kojih je najjači bio magnitude 1.7 prema Richteru, u 4 sata i 51 minutu”, izvijestila je Seizmološka služba,piše index.

Stanovnici Zadra su napisali na stranicama EMSC-a da je “dobro zatreslo” i da se čula tutnjava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh