Region

Vanredna situacija u Sjenici, domaćinstva bez struje, zavejani seoski putevi (FOTO)

Na teritoriji Opštine Sjenica na jugozapadu Srbije, odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, a zbog snježnih padavina praćenih jakim vjetrom, proglašena je vanredna situacija.

Na teritoriji Opštine Sjenica na jugozapadu Srbije, odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, a zbog snježnih padavina praćenih jakim vjetrom, proglašena je vanredna situacija.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Sjenica, Munib Mujagić, izjavio je danas da su zbog snijega koji je bez prekida padao gotovo 48 sati bez struje brojna sela na Sjeničko-pešterakoj visoravni, ali i mnoga domaćinstva u mjesnim zajednicama u samom gradu.

Neprohodni su i lokalni putevi koji vode do pešterskih sela i zaseoka.

“I dalje je situacija dosta teška, posebno kada je snabdevanje električnom energijom u pitanju. U međuvremenu su se dogodile i nove havarije na elektro mreži. Dalekovod koji vodi od Sjenice ka selu Rasno je ispao iz sistema, ekipe pokušavaju da taj dalekovod spoje na trafostanicu Duga Poljana. Imamo dosta problema i u gradskim sredinama. Borovi su se pod ogromnim teretom snijega polomili i oštetili elektro mrežu. Ekipe su na terenu, stigle su i ekipe iz Novog Pazara, ali nismo i dalje ni blizu urednog snabdevanja strujom. Nažalost, nisu ni svi lokalni putevi prohodni. Velika je teritorija koju održavamo, više od 700 km mreže lokalnih puteva čistimo od snijega. Vjerujem da ćemo do kraja dana uspjeti da uspostavimo saobraćaj na cijeloj teritoriji”, izjavio je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Sjenica, Munib Mujagić.

Državni putevi Novi Pazar – Sjenica i Nova Varoš – Sjenica očišćeni su od snijega, a saobraćaj se odvija usporeno.

Visina snježnog pokrivača na Sjeničko-pešterskoj visoravni premašuje 30 centimetara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh