Region

Šef MUP-a Kosova: Imamo kontrolu, našli smo eksploziv i opremu za stotine napadača

MINISTAR unutrašnjih poslova Kosora, Dželjalj Svećlja, rekao je da je kosovska policija uspjela uspostaviti kontrolu nad teritorijem u Banjskoj. On je rekao da su do sada ubijena trojica napadača, da je šestero uhapšenih, od kojih su dvojica ranjeni i u uniformi, i još četvorica koja su uhvaćena da pružaju podršku u operaciji preko radija.

„Stavili smo teritorij pod kontrolu. To je učinjeno nakon nekoliko uzastopnih borbi. Imali smo žrtvu. Operaciju smo izveli bez drugih žrtava. Imamo šestero uhićenih, od kojih su dvojica ranjena u uniformi, a još četvero koji su preko radija podržavali operaciju. Najmanje tri ubijena napadača su identificirana i u transportu su”, rekao je.

On je rekao da je policija otkrila i veliku količinu municije, eksploziva, uniformi, logistike i hrane. „Kosovska policija je otkrila izuzetnu količinu eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je bila oprema za nekoliko stotina drugih napadača. Spremni su da naruše suverenitet Kosova“, dodao je ministar.

Svećlja kaže da neki od uhićenih pripadaju terorističkoj organizaciji „Civilna zaštita“. „Oni su uhvaćeni zahvaljujući žrtvi i posvećenosti kosovske policije. Ovo je teroristička grupa, jer su umiješani u teroristička djela. Neki od njih su identificirani kao dio Civilne zaštite“, rekao je.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da se hodočasnici u manastiru Banjska provjeravaju kako bi se policija uvjerila da nema infiltriranih iz terorističke grupe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh