Region

Vučić: Sutra sastanak sa Zelenskim

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas u Atini imao dobar razgovor, a da će sutra ujutro imati bilateralni sastanak s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, te da vjeruje da će taj razgovor biti dobar i otvoren.

Vučić je rekao da je se skup u Atini održava u nekom čudnom formatu za koji ne razuijme kako je pravljen.

“Pozvali su pet zemalja sa Zapadnog Balkana, ali kako ko i kako na koji način zbog njihovih nekih bilateralnih odnosa, a pozvana je i Priština iako Grčka ne priznaje Kosovo i čak će Aljbin Kurti imati bilateralni sastanak s grčkim premijerom”, rekao je Vučić.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće večeras neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Na sastanku, koji će biti održan u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbjednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

bezbjednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Na večeri će, pored Vučića, biti prisutni predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsjednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsjednica Ministarskog savjeta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer Kosova Aljbin Kurti, saznaje Tanjug.

Na skupu će učestvovati i lideri zemalja regiona koje su članice EU – premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, dok su predsjednica Slovenije i predsjednik Albanije spriječeni da dođu.

Predsjednik Vučić izjavio je da će se na današnjem neformalnom sastanku lidera regiona u Atini, kome će prisustvovati visoki predstavnici EU, razgovarati o evrointegracijama Zapadnog Balkana, a da za ostale teme nije siguran. prenose nezavisne

On je juče u izjavi za srpske medije u Budimpešti, na pitanje novinara o čemu će se razgovorati u Atini, rekao da će biti i drugih tema, ali da ne može o tome da govori jer je takav dogovor.

“To je super tema i to je odlično, a videćemo koje će biti druge teme. Ne bi oni mene zbog toga zvali. A čak i da znam, ne bih o tome govorio, jer dogovor je da o tome ne pričam”, rekao je Vučić, prenosi Euronews.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh