Region

OPRAŠTAM DJETETU KOJE JE UBILO MOJU DJECU: MAJKA POGINULIH SESTARA POSLALA SRCEPARAJUĆU PORUKU

Renata Kelam, majka sestara koje su nedavno poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kod Dicma u Hrvatskoj, oprostila se od svojih kćeri emotivnom porukom objavljenom na Facebooku.

nesreća - hayat

Imam ruke koje su vas grlile dajem vas Majci Gospi nek vas čvrsto zagrli dok dođe mater vaša dico moja lipa i dobra. Hvala Isusu šta mi vas je dao da vas malo imam, da vas ljubim, da vas grlim… Neka vas čuva dok ne dođe mater vaša dico moja dobra, dico moja lipa-objavila je majka poginulih djevojaka.

Duša mi se raspada ljubiti mrtvo i ledeno tilo vaše, zašto srce ne pukne da vaša mater sa vama bude danas. Mi smo Kršćani mi opraštamo tako sam i vas učila, vaša mater dico moja oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu- poručila je za kraj Renata Kelam.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Dicmu poginule su sestre Petra i Jelena Kelam.

DORH je objavio da je, prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno kako se vozilo marke Škoda uključivalo s parkirnog prostora u saobraćaj u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, tako da je skrenulo ulijevo, dok se vozilo marke Mercedes kretalo istočnom saobraćajnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1.

Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda, objavio je DORH i dodao da su u nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Iz saopćenja DORH-a može se iščitati da su se sestre u Škodi nepropisno uključile na cestu ne propustivši Mercedes koji se kretao glavnom cestom. Ali, za utvrđivanje svih okolnosti saobraćajne nesreće, pa i toga snosi li i 19-godišnji vozač Mercedesa krivicu, trebalo je utvrditi brzinu kretanja Mercedesa te je li bio pod utjecajem alkohola.

Kako je objavio DORH, provjeravat će se i prisutnost alkohola kod poginulih sestara. Kako je doznala Slobodna Dalmacija, prvo alkotestiranje 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola. Čekaju se dodatni nalazi krvi i urina. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh