Region

Kod dvojice Nevesinjaca otkriven arsenal oružja

U okviru realizacije operativne akcije “Kalibar”, pripadnici Policijske uprave Trebinje su u četvrtak u Nevesinju kod dvojice mještana D.V. i M.I. pronašli i oduzeli arsenal oružja.

Nevesinje, BiH -Twitter

Policija je nakon urađenog pretresa kuća, pomoćnih objekata i vozila koje koriste ova dva lica, pronašli i oduzeli nekoliko pušaka, pištolj, tromblone, ručne bombe i veću količinu metaka.

Većina naoružanja je, u stvari, pronađena i oduzeta pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi D.V. i to: dvije automatske puške, jedan pišolj, 17 ručnih bombi, tri tromblonske mine, najlonsko pakovanje crnog baruta, dva komada eksplozivnog punjenja TM-500, jedan upaljač, dva suzavca, 18 okvira za automatsku pušku i 2.165 metaka različitog kalibra, a pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi M.I. pronađena je i oduzeta jedna vojnička puška.

O rezultatima pretresa obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se protiv D.V. i M.I. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Кrivičnog zakonika Republike Srpske, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh