Region

“ZNATE KO MU JE SREDIO DA NE IDE U ZATVOR? TATA!” Ovako je Uroš maltretirao selo: Mislio je da je nepobjediv, takav stav imaju i roditelji

Potresene komšije otkrile su nove detalje o monstrumu koji je počinio masakr kod Mladenovca, pa najavili peticiju da porodicu Blažić otjeraju iz sela.

Uroš i njegov otac - srbija danas

Mještani Dubone, odakle je Uroš Blažić (20), koji je prošle nedjelje ubio osam osoba a ranio 13, nakon hapšenja njegovog oca (55) ističu da su mišljenja da treba da bude uhapšena i majka ubice, ako ništa drugo – onda zbog vaspitanja sina, ali i da će svi potpisati peticiju da se porodica iseli iz sela.

Bijesni, ogorčeni i ožalošćni mještani sela, dan nakon hapšenja oca ubice kod koga je pronađen čitav arsenal oružja, navode da je to trebalo i ranije da se dogodi.

– Odmah kada se saznalo da je njihov sin pobio nedužnu djecu, i otac i majka, trebalo je da budu uhapšeni. Kada je njihov sin pobio djecu na početku života, pored njega i oni su krivi. Da ne govorimo o tome da je njihov sin odranije poznat kao problematični mladić, koji je ubijao životinje, vozio traktor nenormalnom brzinom kao dete, a kasnije motor po centru sela, a oni su uvijek i za sve imali opravdanja – kažu potreseni ljudi.

Jedan od poznanika porodice navodi da je svojevremeno, tada maloletni, Uroš bio izuzetno bahat, te je tako prije dvije godine namerno udario motorom policajca koji je pokušao da ga zaustavi u Mladenovcu.

– Znate ko mu je sredio da ne ide u zatvor? Tata. Radio je šta god je hteo, a tata je riješavao njegove probleme. Pravio je probleme i u školi, pa kada bi mu zaprijetili da će pozvati njegovu majku, on se sa osmijehom podrugivao uz komentar: “Ne morate kevu, doći će moj ćale da vam objasni sve” – kaže sagovornik.

Osumnjičeni Uroš Blažić, kako navode mještani Dubone, često je pravio probleme, a znaju ga i po tučama.

– Tukao je i starijeg mještanina od 70 godina jer nije imao kontrolu, mislio je da je nepobijediv, neustrašiv. Tako je vaspitan. Takav stav imaju i njegovi roditelji. Pa on je sa 10 godina vezivao pse i ubijao ih iz pištolja. Tada su svi znali to, a niko nije reagovao, nije to dječja igra, vidjelo se da nije normalan. Njegov otac je o tome pričao uz osmijeh, prepričavao je i dičio se sinovljevim glupostima – kaže mještanin Dubone.

Na pitanje da li je istina da mještani traže da se porodica iseli iz sela, sagovornici kažu da se šuška tako nešto, ali da nije još pokrenuto.

– Svakako ćemo mi prvo potpisati. Vjerujte, jasno govorimo po selu, više nema straha, to zlo mora da se iseli iz Dubone. Nema njima normalnog života jer su ga i nama uskratili. Zakazao je sistem, zakazalo je društvo ali roditelji su krivi i tu smo svi usaglašeni. Treba ih iz Srbije iseliti jer kada vidimo njegovu majku i brata u selu, vjerujte mi, svi se uznemirimo, radi nam bijes, nevinu nam djecu ubi iz razvrati – zaključuju sagovornici.

Podsjetimo, otac osumnjičenog za masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni uhapšen je juče, a u njegovoj kući pronađen je arsenal oružja. On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na informativni razgovor privedena je i majka, snaha, kao i brat Uroša Blažića nakon čega su pušteni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh