Region

Val nasilja u Beogradu: Tri incidenta u školama poslije jučerašnjeg masakra

Djevojčica L. I. (15) danas je u beogradskoj gimanziji “Ruđer Bošković” kuhinjskim nožem ozlijedila dječaka A. R. (15) i nastavnicu

Dan nakon masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, mediji u četvrtak bilježe tri odvojena incidenta u tri škole na području Beograda vezana uz vršnjačko nasilje i oružje, što je, nakon jučerašnje tragedije, izazvalo novu bojazan i privuklo veliku pažnju.

Djevojčica L. I. (15) danas je u beogradskoj gimanziji “Ruđer Bošković” kuhinjskim nožem ozlijedila dječaka A. R. (15) i nastavnicu koja ju je pokušala spriječiti.

Djevojčica je bivša učenica koja se samoinicijativno ispisala iz škole, prenosi Hina pozivajući se na srbijanske medije.

Napadnuti nisu teško povrijeđeni, a policija je promptno reagirala.

Roditelji djece su se okupili ispred škole nakon što je jedna majka rekla je da ju je sin uplašeno zvao i molio da čim prije dođe.

Policija je intervenirala i ranije jutros, oko 9:50, poslije poziva da je devetogodišnji učenik trećeg razreda beogradske OŠ “Desanka Maksimović” pravio popis s imenima, a s dječakom je obavljen razgovor.

– U više škola jutros je došlo do toga da djeca pod utjecajem jučerašnjeg događaja iz šale počnu simulirati istu stvar. U našoj školi dječak iz trećeg razreda je simulirao pucnjavu, nije bilo nikakvog pištolja i sve je smatrao šalom – rekla je pomoćnica direktora te škole Biljana Knežević.

– Kada smo ga pitali kakve su mu namjere, rekao je da je sve uradio iz šale – rekla je Knežević.

Ranije danas policija je u prigradskoj općini Obrenovcu privela oca malodobnog učenika koji je jutros u OŠ “Jefimija” u Obrenovcu, nakon minute šutnje zbog jučerašnje tragedije, izvadio plastični pištolj.

Na razgovor u policiju s ocem je otišao i sin.

Dječak je, prema navodima medija, donio plastični pištolj u školu, izvadio ga i okrenuo prema učenicima, a policija je na poziv radnika škole odmah reagirala.

Incidenti su uslijedili samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj je trinaestogodišnjak usmrtio osmero učenika i zaštitara, a ranio još šestoro đaka i nastavnicu.

U Srbiji je zbog te tragedije proglašena trodnevna žalost,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh