Region

Veliki broj vjernika u beogradskoj Bajrakli džamiji klanjao bajram-namaz

Veliki broj vjernika klanjao je jutros bajram-namaz u i ispred Bajrakli džamije u Beogradu.

Veliki broj vjernika u beogradskoj Bajrakli džamij klanjao bajram-namaz - vijesti.ba

Pošto Bajram pada u petak, bajramske sofre danas neće biti, kao što je to inače slučaj, kako bi se sve završilo do džume, potvrđeno je za Anadoliju u Sekretarijatu vakufa.

Nakon molitve predviđeno je posluženje za goste i zvaničnike u salonu muftije Islamske zajednice Srbije (IZS) Mustafe el. Jusufspahića.

Tokom čitavog ramazanskog posta organizovani su iftari, a siromašnima i ugroženima svakodnevno su dijeljeni obroci.

Jusufspahić je u svojoj Bajramskoj poruci naglasio da je Bajram vrijeme radosti, zajedništva i solidarnosti, i poželio da blagdani donesu inspiraciju da budemo bolji ljudi, da se trudimo da pomognemo drugima i da cijenimo sve što imamo.

Istakao je da su se ramazanski ibadeti odvijali u prepunim džamijama, više nego ikada do sada, i dodao da ga posebno raduje što su džamije i mesdžidi bili najviše popunjeni mladim svetom.

Ocijenio je da je to pokazatelj da se amaneti očuvanja vere u porodicama ispunjavaju i da će uspješno biti preneseni na nove generacije koje taj put dobra nikada neće napustiti, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh