Region

Haos u Hrvatskoj: Dalmacija potpuno odsječena od ostatka Hrvatske

Najobilniji snijeg ove zime pao je u Lici i Gorskom kotaru, a uzrokovao je do sada neviđen saobraćajni kolaps širom Dalmacije.

snijeg - dalmacija danas

Članovi Hrvatske Gorske službe spasavanja (HGGS) i hitne službe izvlačile su vozila iz snježne mećave na autoputu.

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uslova uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom, povremeno s olujnim vjetrovima, i dalje nema slobodnog saoraćajnog pravca ni za jednu kategoriju vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava da je u toku zimsko održavanje puteva, pa su česti zastoji iza vozila zimske službe, koja se kreću sporije, te se vozače moli za strpljenje.

HAK je snimcima sa nadzornih kamera na autoputu zabilježio katastrofalne saobraćajne uslove na većini puteva koji povezuju Dalmaciju sa unutrašnjosti Hrvatske.

Stotine građana širom Dalmacije je provelo noć u automobilima jer nisu postojali uslovi za siguran nastavak kretanja po putevima.

Među skupinama građana koji su ostali zarobljeni u svojim automobilima, nalazili su se i navijači Hajduka koji su se vraćali iz Zagreba sa derbi utakmice Dinamo Zagreb – Hajduk.

Za mećavom zarobljene putnike organizovani su prihvatni punktovi a HGGS još uvijek izvlači vozila koja se nalaze na neprohodnim autoputevima. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh