Region

Vučić najavio razgovore s predstavnicima međunarodne zajednice

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da će do 20. siječnja primiti izaslanike međunarodne zajednice za dijalog Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić - prva

Vučić je to kazao tijekom obilaska radova na dionici auto-ceste “Miloš Veliki” komentirajući izjavu potpredsjednika kosovske Vlade Besnika Bislimija koji je najavio kažnjavanje vozača koji poslije 31. ožujka ne preregistriraju vozila.

“Ili najavljuje novu akciju. Ne mislim da imaju način da rade to, inače bi sklonili barikade. To je taktika u kojoj trebamo šutjeti kada neko treba postati član UN”, kazao je Vučić te dodao da Bislimij nije netko kome treba vjerovati na riječ, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Spor oko registarskih tablica gotovo je dvije godine raspirivao napetosti između Srbije i Kosova, a međunarodna zajednica je forsirajući dijalog dviju strana nastojala ishoditi obostrano prihvatljiv “pravno obvezujući sporazum”.

Dogovor oko registarskih tablica postignut je u studenom prošle godine u Bruxellesu kada se Srbija obvezala da će prestati izdavati registarske tablice s oznakama kosovskih gradova, a Kosovo da će obustaviti dalje korake u vezi s preregistracijom vozila, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh