Region

Građani prekinuli proteste i blokadu puta Uroševac-Štrpce

Dječak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21), koji su juče ranjeni u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac su dobro i oporavljaju se.

Napadač je uhapšen. Srbi iz Sirinićke župe prekinuli su proteste i blokadu puta Uroševac-Štrpce kod sela Gotovuša. Napad su osudili i Beograd i Priština, kao i predstavnici Euleksa, Oebsa, Evropskog parlamenta.

RTS prenosi da nakon razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti i obećanja policije da će ponovo postaviti kontrolne punktove, Srbi iz Sirinićke župe su odlučili da prekinu proteste i blokadu puta Uroševac-Štrpce kod sela Gotovuša.

Dogovoreno je da policija ponovo postavi kontrolne punktove na ulazu u opštinu Štrpce kod sela Drajkovca i na izlazu kod Jažnica.

Takođe je dogovoren sastanak gradonačelnika Štrpca Dalibora Jevtića, predstavnika sela i policije na kome će građani istaći zahtjeve policiji koji se odnose na bezbjednost.

Protesti građana i blokada puta uslijedili su poslije ranjavanja srpskog mladića i dječaka.

Poruku mira poslao je i patrijarh srpski Porfirije, koji je napisao na Instagramu da su molitve i ljubav Bogomladenca Hrista i sva naša ljudska briga i pažnja ovog Božića sa djecom iz Štrpca.

“Večeras nad vama stoje vaše majke i očevi, kao i Bogomajka koja je rodila Spasitelja sviju nas. Dragi Stefane i Miloše, večeras se za vas mole deca Kosova i Metohije koja su u proteklom periodu postradala na pravdi Boga, od Livadica do Goraždevca i malog Dimitrija Popovića u Gračanici”, kaže Porfirije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh