Region

Vučić otkrio za koga će navijati u subotu: To su naša prava braća koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo!

Navikli smo da Vučić ima mišljenje o svemu, da povezuje stvari koje su daleke, a čini se i da fudbal ne može da gleda samo kao igru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je u jednoj emisiji na RTS-u za koga će navijati u utakmici koja se igra za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Za treće mjesto u subotu će se boriti reprezentacije Hrvatske i Maroka.

Navikli smo da Vučić ima mišljenje o svemu, da povezuje stvari koje su daleke, a čini se i da fudbal ne može da gleda samo kao igru.

– U finalu ne znam za koga ću navijati, znam za koga ću navijati u utakmici za treće mesto – za Maroko, to su naša prava braća, koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom. Sad ćete mi reći da cijeli Novi Pazar navija za Maroko, a ja treba da kažem da neću da navijam za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji – rekao je Vučić koji je tako u fudbal umiješao pitanje Kosova, politike, vjeroispovijesti, te ujedno i prokazao izbor određenog dijela ljudi. Čemu ovakva retorika? Ali, kada se navikne na ovaj svakodnevni diskurs, onda je teško izaći iz toga, piše Nova.rs.

– Poštujem sve, idite u Hrvatsku na more, ja neću, navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 posto, ja neću. Čestitam vam na izvanrednom uspjehu, ja sam navijao i za Argentinu, a i za sve druge da vam budem iskren i tako će biti i ubuduće i niko mi to neće zabraniti i uvijek ću govoriti slobodno – rekao je srbijanski predsjednik.

Podjsetimo, susret za treće mjesto će biti odigran između selekcija Hrvatske i Maroka, dok će za titulu najbolje reprezentacije na svijetu igrati Argentina i Francuska.

U subotu, s početkom u 16 sati, će se igrati utakmica za treće mjesto između Maroka i Hrvatske. Finale Mundijala igra se dan kasnije, u nedjelju, također sa početkom u 16 sati. Gledaoci u BiH utakmicu će moći pratiti u direktnom prijenosu na BHT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh