Region

TAKVI TRAGOVI OSTAJU SAMO KAD SE SPREMAJU ZA NAPAD: Misterija crnog pantera u Apatinu – novi dokazi isplivali u javnost

Nakon višednevne potrage za crnim panterom koji je viđen u okolini Apatina objavljeno je da je potraga završena, međutim, nadležni poručuju da nije obustavljena potraga i da će na prvi znak da je predator iz porodice mačaka viđen negdje reagovati.

srbija danas

Za sad nema dojava da je životinja viđena, a prema rečima Nemanje Ivanovića, pomoćnika pokrajinskog sekretara za inspekcijske poslove, svakog dana su u kontaktu sa policijom u Apatinu.

Osim inspektora Ivanovića, u pripravnosti su operateri na dronu i veterinar i timaritelj iz Zoološkog vrta na Paliću, gdje bi panter ukoliko bude uočen i uhvaćen, najvjerovatnije bio doveden poput svih ostalih životinja iz zaplene ili drugih situacija kada je najbezbjednije i za njih najbolje da budu smješteni u Prihvatilište za divlje i zaštićene životinje na Paliću.

Nemanja Ivanović je izjavio za medije da su dvije sedmice prije kritičnog dana do njega stizala razna svjedočenja u koja može, ali i ne mora da vjeruje. U pitanju su i fotografije sa netipičnim tragovima za koje nije moguće uvrditi šta je u pitanju.

– U pitanju su tragovi sa noktima koji su ispruženi i prilično su veliki, a poznato je da divlje mačke ne hodaju na taj način. Jedino ako se spremaju da napadnu – kaže Ivanović.

Kada se ipak pojavio video zapis koji su napravili gosti Banje Junaković kod Apatina, i zvanično je utvrđeno da se radi o autentičnom snimku, zbog uznemirenja koje je nastalo u javnosti nadležne ekipe su odmah krenule u akciju na terenu.

Ivanović poručuje da je snimak ipak diskutabilan i da se na njemu vidi mačka koja je veća od uobičajenih mačaka.

– Češljali smo teren vrlo detaljno. To je ipak divlja životinja koja ne prilazi lako ljudima, niti rado, ali mi ne znamo kako bi se ona tačno ponašala. Toj životinji ni reka, u ovom slučaju Dunav, ne bi bila prepreka. Možda je preplivala. S druge strane je prirodni rezervat. Po mom mišljenju najvjerovatnije da je u pitanju nelegalna trgovina i da je životinja ispuštena ili je pobjegla – zaključuje inspektor, prenosi Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh