Politika

Od prekida snabdjevanja plinom Nedeljko Elek će odustati samo ako mu to zatraži Dodik

Direktor Sarajevogasa iz Istočnog Sarajeva ostaje pri ranijoj najavi da 1. januara obustavi isporuku plina stanovnicima Kantona Sarajevo

Uprkos dogovoru entitetskih premijera Nermina Nikšića i Radovana Viškovića, direktor Sarajevogasa iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek ostaje pri ranijoj najavi da 1. januara obustavi isporuku plina stanovnicima Kantona Sarajevo, a time i Istočnog Sarajeva.

U izjavi za ATV on je kazao da jedini usmeni nalog da snabdjevanje ne bude prekinuto, kojeg bi poštovao, može doći od predsjednika RS Milorada Dodika.

– Upoznat sam da su se dva predsjednika Vlada čula telefonski i ministar energetike. Ja uvažavam njihov stav i dogovor. Međutim, nama treba napismeno papir od Vlade Republike Srpske koja je vlasnik preduzeća da možemo da pustimo gas bez ugovora. Sumnjam da ćemo taj papir dobiti do ponedjeljka u šest ujutro kada ističe ugovor – kazao je Еlek u izjavi za ATV.

Podsjetimo, entitetski premijeri dogovorili su u petak da isporuka plina teče kontinuirano, a da se spor o cijeni transporta rješava na sastanku nakon novogodišnjih praznika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh