Politika

Šef Delegacije EU u dvodnevnoj posjeti Banjoj Luci

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler će 22. i 23. novembra boraviti u posjeti Banjoj Luci.

Johann Sattler - Vijesti.ba

Sattler će danas prisustvovati konferenciji pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja #3” u organizaciji Unije poslodavaca RS, a uz finansiranje Evropske unije. Cilj konferencije je identifikacija ključnih ekonomskih i socijalnih izazova koji će doprinijeti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva.

Nakon toga, Sattler će otvoriti konferenciju “Civilno društvo i mediji: Kritički glasovi pod pritiskom” u Domu omladine u Banjoj Luci. Na konferenciji će se obratiti i šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler kao i izvršna direktorica Transparency Internationala u BiH Ivana Korajlić.

Tokom dva panela koja će uslijediti, predstavnici civilnog društva, eksperti i predstavnici institucija i medija će diskutovati o aktualnim temama vezanim za djelovanje organizacija civilnog društva i nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

U četvrtak, 23. novembra, Sattler će zvanično otvoriti novu ‘urbanu tržnicu’/mobilna prodajna mjesta u Banjoj Luci na Gradskoj tržnici Nova Varoš. Ovo je jedna od ukupno pet novih ‘urbanih tržnica’ u Banjoj Luci (Lazarevo, Nova Varoš, Borik, Obilićevo i Starčevica) čije opremanje je finansirala Evropska unija u okviru projekta EU4Agri.

Tokom posjete Banjoj Luci, Sattler će održati i sastanke sa predstavnicima vlasti Republike Srpske i opozicije, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh