Politika

Nikšić: Ja sam sa SNSD-om imao izuzetnu saradnju 2010. i siguran sam da to možemo nastaviti

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je poslije sastanka delegacije SNSD-a i predstavnika Osmorke da su brzo postigli dogovor o saradnji na pitanjima kod kojih je to moguće. Istaknuo je i da su sa SNSD-om već jednom sarađivali na državnom nivou i da je ta saradnja bila dobra.

Nermin Niksic - Klix

“Postoje stvari oko kojih se vjerovatno teško možemo složiti i ne slažemo, ali postoji puno stvari oko kojih se slažemo, koje možemo uraditi i to vrlo brzo da građani BiH osjete boljitak i napredak”, kazao je Nikšić na početku obraćanja novinarima.
Lider SNSD-a Milorad Dodik je govorio prvi obavijestivši javnost da su postigli dogovor o tome da koalicija HDZ-SNSD-Osmorka formira Vijeće ministara BiH. Detalje će, kažu, usaglasiti u narednim danima.

“Mi smo se danas dogovorili da je ovo struktura koja će formirati buduće Vijeće ministara na nivou BiH. Formirane su neke radne grupe, dobili smo od SNSD-a delegaciju i ljude koji će ih predstavljati i Osmorka i HDZ će također imati svoje predstavnike koji će u narednom periodu najbrže što je to moguće napraviti nekakve osnove i smjernice za rad Vijeća ministara. To će naravno biti opšteg karaktera, a operacionalizaciju će doživjeti u samom Vijeću”, dodao je Nikšić.

NA DRŽAVNOM NIVOU
Završen sastanak u Banjoj Luci, Dodik poručio: SNSD, Osmorka i HDZ će definitivno formirati vlast
Naglasio je da su svi predstavnici stranaka bili snažno opredijeljeni da se razgovara o onome što je moguće uraditi kako bi građanima bilo bolje.

“Ono što je važno je da smo se vrlo brzo dogovorili da je važno pokazati građanima u BiH da dolaze neke nove strukture vlasti koje su spremne da sarađuju. Da pričaju i onome o čemu se slažu i o čemu se ne slažu, da traže rješenje, a ne da se sukobljavamo i jedni drugima šaljemo poruke podjela i dodatnih problema u zemlji”, kazao je.

Ističe da ovakvu politiku podržavaju i građani te da sve češće dobija pozitivne poruke podrške.

“U posljednje vrijeme sve više dobijam poruke građana koji podržavaju ovakvu politiku, koji kažu čak da nisu ni glasali i bili politički aktivni, ali konačno vide svjetlo. Čak sam dobio jednu poruku u kojoj ljudi kažu mi smo se bili spakovali da idemo, ali ukoliko će se ovo razvijati u ovom pravcu i ako ćete odigrati utakmicu na način da zaista se počne sarađivati i tražiti rješenja za probleme u zemlji, mi se počinjemo raspakivati i čekamo rješenja”, ispričao je.

Na kraju se još dotaknuo toga su sa SNSD-om već sarađivali na državnom nivou u prošlosti i da je ta saradnja bila dobra.

“SNSD i ja smo lično imali izuzetnu saradnju 2014-2014 godine. Siguran sam da možemo nastaviti na onome što je tada prekinuto odlaskom SNSD-a u opoziciju”. zaključio je Nikšić. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh