Politika

PAO DOGOVOR U POZNATOM SARAJEVSKOM RESTORANU? Otkrivamo detalje sastanka Izetbegovića, Komšića i Nikšića

Urestoranu Kibe Mahala u Sarajevu danas su se sastali predsjednici SDA, DF-a i SDP-a, a jedina tema je bila izbor delegata iz RS za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, saznaje portal “Avaza”.

Neformalnom sastanku koji je počeo popodne prisustvovali su lideri tih strana Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Nermin Nikšić.

Koplja se lome oko petog delegata
Prošle sedmice, kako je “Avaz” objavio, sastanak su u četiri oka održali Nermin Nikšić i Bakir Izetbegović.

Podsjećamo, sve tri stranke imaju izabrane poslanike u sklopu liste “Pokreta za državu” u Narodnoj skupštini RS, a tih pet poslanika bi moglo biti presudno za izbor petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

SNSD u trenutnom odnosu snaga sa svojim partnerima ima sigurna tri delegata, a opozicija iz RS, koju čine SDS, PDP i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića, ima sigurnog jednog delegata u tom domu. Bez dogovora između opozicije u RS i probosanskih stranaka unutar “Pokreta za državu”, SNSD će dobiti i četvrtog delegata u ovom domu.

Pet uslova
Kako saznaje portal “Avaza” lideri su danas bili mišljenja da će podržati ono što SDP BiH odluči.

Inače, Vojin Mijatović je prijedlog Pokreta za državu, a on je nedavno dao pet uslova opoziciji iz RS, koju čine SDS, PDP i lista Za pravdu i red Nebojše Vukanovića, kako bi podržao njihovog kandidata. Šta će od svega ovog biti, ostaje da se vidi u narednom periodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh