Humanost

MFS-EMMAUS: Podrška projektu “Ljubav za majke Srebrenice“

Naša briga o majkama se ne prekida i dežurna ekipa naših uposlenica je kontinuirano na terenu i u svojim radnim posjetama kod majki, naveo je Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS nastavlja pružati pomoć i podršku majkama Srebrenice i Podrinja.

Do konačnog useljenja majki Srebrenice i Podrinja u prostorije novoizgrađenog Centra za starija lica “Hatidža Mehmedović” u Potočarima potrebno je prikupiti još dosta neophodne dokumentacije, podsjetili su iz EMMAUS-a.

“Međutim, naša briga o majkama se ne prekida i dežurna ekipa naših uposlenica je kontinuirano na terenu i u svojim radnim posjetama kod majki“, naveo je EMMAUS na društvenim mrežama.

Kako su kazali, u novembru ove godine Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Asocijacija žena MIZ Jajce “Esma sultanija” pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći kao jedan vid podrške u njezi majki u Srebrenici.

“Mi smo ta sredstva iskoristili da intenziviramo aktivnosti sa majkama do konačnog smještaja u ustanovu“, objavio je EMMAUS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh