Crna hronika

Oduzet nakit, trenerke, majice vrijednosti 194 hiljade KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, te tekstilnih proizvoda.

vijesti.ba

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 194.500 KM.

Kontrolne aktivnosti na terenu provedene su kod pet samostalnih preduzetnika kod kojih je utvrđeno da za određenu količinu zlatnog i srebrnog nakita nije postojala dokumentacija o porijeklu.

Tom je prilikom oduzeta veća količina nakita čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 137.200 KM. Pored službenika Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO učestvovali su i službenici Porezne uprave Federacije iz kantonalne kancelarije u Tuzli.

U operativnoj akciji „TRANZIT“ ovlašteni službenici UIO izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH. Pored redovne pošiljke gdje je bila i redovno prijavljena roba, pronađena je skrivena i krijumčarena roba.

Tom prilikom privremeno je oduzeto 735 komada tekstilnih proizvoda (trenerke, majice, farmerke), namijenjenih za “crno tržište” Bosne i Hercegovine, a čija se tržina vrijednost procjenjuje na iznos od 57.300 KM.

Protiv osumnjičenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Krijumčarenje“, iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh