Crna hronika

Sarajliji oduzeto vozilo zbog više od 70.000 KM neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavili su oduzimati vozila nesavjesnim vozačima.

Ovoga puta su u ulici Džemala Bijedića u sarajevskoj općini Ilidža kontrolisali vozilo Ford, vlasništvo A. T., a kojim je upravljao M. O. (27) iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 27-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 73.275,60 KM.

Također, utvrđeno je da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

– Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. Zaokna o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika za počinjeni prekršaj iz člana 172. stav 5. istog Zakona, saopćeno je iz MUP-a KS, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh