Crna hronika

Putnik pronađen mrtav u motoru aviona

Na međunarodnom aerodromu Salt Lake City u SAD-u pronađen je mrtav putnik.

ilustracija

Kyler Efinger (30) iz Park Cityja pronađen je mrtav u motoru aviona u ponedjeljak navečer.

Policija je rekla da je 30-godišnjak probio vrata za izlaz u slučaju nužde, otišao na pistu i ušao u motor mlažnjaka, piše AP. Policajci su pronašli Efingera bez svijesti unutar motora postavljenog na krilo komercijalnog aviona punog putnika, objavila je policijska uprava Salt Lake Cityja.

Kada je Efinger ušao u motor, avion je stajao na podlozi za odleđivanje, a motori su mu se vrtjeli. Efinger je bio putnik sa kartom i ukrcajnom kartom za Denver, rekla je policija.

Voditelj trgovine na aerodromu je nešto prije 22 sata dojavio dispečerima iz kontrolnog centra aerodroma kako je vidio putnika da prolazi kroz izlaz za slučaj opasnosti. Policajci su brzo pronašli Efingerovu odjeću, cipele i druge lične predmete na jednoj od pista.

Nakon što su ga locirali, službenici su rekli kontrolorima letenja da obavijeste pilota da ugasi motore aviona. Policija je rekla da istražuje specifičnu fazu rada motora.

Ekipe hitnih intervencija izvukle su 30-godišnjaka iz poklopca usisnog otvora motora, koji usmjerava protok zraka prema ventilatoru motora. Pokušali su ga reanimirati i dali mu nalokson, lijek koji može brzo poništiti predoziranje opioidima i vratiti normalno disanje.

No, muškarac je proglašen mrtvim na mjestu događaja.

Policija Salt Lake Cityja sarađuje s uredom državnog medicinskog istražitelja kako bi se utvrdio uzrok smrti, što će uključivati i toksikološki nalaz, piše AP, prenosi Index.

Kada je Efinger pronađen, putnicima je rečeno da napuste avion, no rad aerodroma nije bio prekinut, kazala je policija. Početna istraga pokazuje da je muškarac pristupio području rampe zračne luke s izlaza za slučaj opasnosti i popeo se u obližnji motor, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh