Crna hronika

13-godišnji dječak nožem usmrtio druga

U kobnoj tuči koja se dogodila na potkrovlju kuće u Niškoj banji ubijen je 13-godišnji maloljetnik, nakon što ga je vršnjak izbo nožem.

Sve se odigralo u domu dječaka koji je osumnjičen da je zadao smrtonosne povrede svom drugaru.

Mediji u Srbiji javljaju da je stradalom dječaku navodno u improvizovanoj teretani u potkrovlju kuće prerezan vrat, dok drugi dječak M.M. (13) navodno ima hematom na glavi..

Kako je “Telegraf.rs” objavio, A.S. je imao povrede na glavi i posjekotinu na vratu.

Detaljnim pretresom mjesta, u potkrovlju je pronađeno tijelo, kao i nož kojim je izvršeno ubistvo.

Utvrđeno je i da u obračunu nije učestvovala treća osoba.

Vjeruje se da je svemu prethodila svađa i tuča dvojice dječaka, a očevici su prenijeli da su ih vidjeli kako se svađaju na ulici.

Inače, dječaci koji su se potukli su školski drugari, iz istog odjeljenja, odnosno idu u sedmi razred osnovne škole i 2010. su godište. Zasad nije poznato šta je mogao biti motiv tuče.

“Oni su bili odlični drugari, svaki dan su se družili. Išli su na basket, ma najbolji drugari. Kako kažu komšije, baš sam jednog vidjela maloprije, kaže da je ovom momku prerezan vrat. Oni su bili na tavanu kuće, al šta su gore radili Bog sveti zna”, prenosi Kurir izjave komšija.

Drugi dječak je prevezen u bolnicu i on se nalazi u stanju šoka.

Podsjetimo, ubistvo je otkriveno danas oko 11 sati. Intervenisala je Hitna pomoć sa dvije ekipe, zbog dojave da je došlo do tuče, ali po dolasku na lice mjesta ljekari su mogli samo da konstatuju smrt jednog dječaka, dok je drugi prevezen u UCKS Niš.

“Drugog dječaka su građani zatekli kako se tetura ispred kuće i pozvali su policiju. Taj dječak je prevezen u bolnicu. Nađen je nož”, kaže izvor “Blica”.

Kako je portal Nova.rs nezvanično saznao na licu mjesta, porodica osumnjičenog dječaka je na lošem glasu.

Sagovornici tog portala navode da su ukućani poznati po nasilju.

Policija utvrđuje sve okolnosti ovog slučaja. Tužilac je naredio obdukciju tijela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh