Crna hronika

Novi detalji stravične tragedije u Zavidovićima: Mersud je ubio Aidu, pa sebe!

Sinoć je Zavidovićima Mersud H.(45) iz za sada nepoznatih razloga ubio Aidu D. (33), radnicu pekare “Central”.

Mersud i Aida - press

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek jutros je kazao kako je tokom cijele noći trajao uviđaj, te da su obavljeni razgovori sa svjedocima i utvrđen identitet stradalih.

– On je ušao u pekaru odnosno došao na radno mjesto ubijene i, iz za sada nama nepoznatih razloga, pucao u nju. Ubio je nju, pa sebe. Prema prelimininarnim provjerama u evidencijama počinilac nije ranije evidentiran u izvršenju krivičnih djela. Također, nisu registrovane incidentne situacije između njih. Istragom će se utvrđivati motiv ovog djela – kazao je Fišek.

Mersud je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu. Bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece. Nesretna Aida bila je dugogodišnja radnica pekare u kojoj se dogodio ovaj tragičan događaj. Također i iza nje ostalo je dvoje maloljetne djece, piše Hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh