Crna hronika

ADIS PRETUKAO NEVJENČANU SUPRUGU. ODMAH IDE U PRITVOR

Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora.

Nasilje - titox

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17.08.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od jednog mjeseca osumnjičenom Adisu Š. (1972.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u porodici.

Osumnjičenom Adisu Š. se stavlja na teret da je dana 15.08.2023. godine, oko 01,15 sati, u Mostaru, u naselju Prigrađani, u alkoholiziranom stanju ušao u kuću, koju dulje vremensko razdoblje koristi sa nevjenčanom partnericom S. K. i dok je oštećena spavala u dnevnom boravku, na nju galamio, te počeo lupati i razbijati stvari i predmete po kući, a oštećenu polio vodom, da bi je potom desnom šakom udario u predjelu lijeve strane glave, nastavljajući s galamom i vrijeđanjem, pa kada se oštećena sklonila u spavaću sobu, ušao za njom, te ponovno fizički nasrnuo na nju, udarajući je šakom u predjelu glave, za koje vrijeme je oštećena plačući molila da je ne udara.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Š., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora.

Kantonalno tužilaštvo HNK u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, piše Crnahronika.info.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh