Crna hronika

Razbojnici u Mostaru s dva vozila presreli zaštitare i uzeli novac

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona istražuju slučaj razbojništva koji se jučer u prijepodnevnim satima dogodio na Bišću Polju.

Mostarska policija - Jabuka.tv

Kako je potvrđeno za Avaz, dvojica zaštitara „Delta security“ su policiji prijavili da su nad njima maskirane osobe izvršile razbojništvo dok su se kretali na Bišću Polju.

Iz MUP-a HNK je rečeno da su odmah na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su na makadamskom putu između trgovine „Lignum“ i TC „FIS“ zatekli zaštitare. Oni su im kazali da su se kretali makadamskim putem prema prodavnici „Lignum“ a iz pravca te prodavnice , prema njima je išlo vozilo „Lada Niva“ koje ih udara u branik iz kojeg su izašle dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama koje im naređuju da predaju novac.

– U tom trenutku, prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dvije NN maskirane osobe sa automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu- rečeno je iz MUP-a HNK.

Kako Avaz saznaje, drugo vozilo koje ih je presrelo je Passat njemačkih oznaka, a zaštitari su prijavili da su im razbojnici uzeli i službene pištolje te mobitel. Iako su pojedini portali naveli da je riječ o višemilionskom iznosu koji je otuđen, iz MUP-a HNK su kazali da nemaju takvih informacija, te da se količina novca utvrđuje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh