BiH

Usporen saobraćaj zbog snijega na kolovozu

Nove snježne padavine, koje su tokom noći zahvatile centralne, zapadne i jugozapadne krajeve Bosne i Hercegovine, usporio je saobraćaj zbog snijega na kolovozu.

Facebook

Posebno je otežano na dionicama preko prevoja. Na dionici Priluka-Glamoč-Mliništa jak vjetar dodatno otežava saobraćanje. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Putne službe su na terenu, tako da u vrijeme čišćenja, posebno na dionicama preko prevoja, može doći do kraćih obustava za teretna vozila. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatsku, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh