BiH

Pripremite se na veliku promjenu vremena. Stiže snijeg i jutarnji minusi, evo u kojim dijelovima BiH

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne je lokalno zabilježena kiša.

Zima - Vijesti.ba

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo 12; Livno 13; Sokolac 14; Sarajevo, Široki Brijeg 16; Bugojno, Trebinje 17; Bihać, Mostar, Tuzla, Zenica 18; Neum 19; Banja Luka 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 929 hPa, za 13 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu Hercegovine je moguća grmljavina. Glavnina padavina u drugom dijelu dana.Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Tokom noći vjetar slabi i mijenja smjer na sjeverni. Dnevna temperatura 17 do 23 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša, a više padavine poslije podne. Dnevna temperatura oko 18 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilno vrijeme, uz jači jugo, natprosječne temperature zraka i pogoršanje biometeoroloških prilika, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti. Sa noćnim satima opšta slika dodatno će se pogoršati, obzirom da će, nakon natprosječne topline tokom dana, temperature opasti usljed sjevernog strujanja.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 3. 12. 2023., pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša. U drugom dijelu dana slab snijeg na istoku i jugoistoku Bosne i kiša na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4, a Hercegovini od 6 do 12 °C.

U ponedjeljak 4. 12. 2023., pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U jutarnjim satima po kotlima centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 °C.

U utorak 5. 12. 2023., pretežno oblačno vrijeme. U kasnin večernjim satima kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu od 6, a dnevna 4 do 10, na jugu do 12 °C.

U srijedu 6. 12. 2023., oblačno vrijeme sa padavinama. U Boni u nižinama kiša ili susnježica, u višim područjima snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu od 8, a dnevna 1 do 7, na jugu od 8 do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh